Thursday, March 26, 2009

Og hva er med min GPS-klokke?(Bildet fra: http://www.mynewcheap.co.uk )
Da har det vært en fin torsdags kveld, hvor jeg har trent styrke med Nydalen og var inne på NIH sin spinnings-sal. Jeg har hatt noen problemer med akillesen min siden mandag og måtte derfor trene en god del alternativt denne uka. Når jeg kom hjem satt jeg meg ved dataen for å restituere og finner tusenvis av ting og tang på ebay/kelkoo/finn/komplett osv. som jeg ikke har råd til og heller ikke trenger. For å gjøre noe nyttig så jeg at den tyske orienteringsiden (Klikk! hadde offentliggjort de nye konkurranse-reglene for 2009. Det var egentlig ganske kjedelig å lese disse, men ganske så nyttig å vite at det skal være toalett tilgjenglig ved det tyske mesterskapet og dagslisensen er ikke lengre mulig å kjøpe. Da trenger jeg i hvert fall ikke å ta med toalettpapir og MÅ huske startlisensen min hver eneste gang jeg skal reise nedover.
Jaja...men så kom det jo det med klokke osv.
Bestemmelsene sier jo at det ikke er lov med klokke som har høydemåling, digital avstandsmåling, osv. (Wettkampfsbestimmungen avsnitt B.2.2.). Det betyr jo helt enkelt at jeg ikke har lov å løpe et eneste nasjonale løp med min garmin forerunner. Synd det. Men så husket jeg tilbake at det er en god del løpere i verdenscup osv. som har løpt med en garmin eller gps-klokke. Burde disse løperne har blitt disket? Jeg syns ikke det. Noen tok rett og slett litt tape over displayen. Smart? Men ikke lov. Når jeg da sjekket IOF sine regler, så står det: "21.3 During the competition the only navigational aids that competitors may use are the
map and control descriptions provided by the organiser, and a compass." ...Betyr dette at det ikke er lov å bruke klokke i det hele tatt? Dessverre finner jeg ikke noe mer om akkurat denne saken i konkurranse-reglene hos IOF.
I de norske reglene står det: "Bruk av framkomstmiddel, høydemåler, elektroniske instrumenter, radio og liknende hjelpemidler er forbudt." 13.3.4.
Så det jeg egentlig har lyst å kommentere er...at reglene har ikke gått med trenden. Jeg syns det burde være klare rettningslinjer i forhold til GPS klokker osv. For ellers er det vel bare å diskvalifisere alle med GPS-klokke som stiller på start i VM i Ungarn, så klarer jeg endelig min VM-Finale ;) (..nei da, jeg trener jo hardt og skal klare det alikevel ;))
Noen syns sikkert at det er litt dumt å skrive om slikt, men ...nå er jeg trøtt nok for å lade opp til Halden Trimtex Night Cup på lørdag og håper at akillesen holder ;)
Torben

5 comments:

Jon said...

Det var gjort veldig klart at man ikke fikk løpe med gps klokke på WOC 2008? Var det ikke det da?

Torbens Funk said...

jepp det er riktig, men det var det bare ved VC i Siggerud. Det var flere som løp med klokke ved fem dagars VC og VC-Finale i sveits...osv. osv. så det er ikke tydelig skrevet ned noe sted og blir heller ikke kontrollert

rudolf said...

detta er jeg ikke interressert i å finne meg i..

som svømmetrenern din fortjener jeg litt skryt i blåggen

onne said...

hm. wenn du diesbezüglich schlauer wirst, kannst du ja nochmal was schreiben. würde mich ja schon interessieren. so rein theoretisch zumindest.
sonst: fleißig weiter trainieren und nicht wieder selbst kaputt machen!

Anonymous said...

ma sjekke:)